Hemmagjorda Snickers

Den här gången blir det ett recept från farmor, hemmagjorda snicker. Smarriga och går otroligt fort att göra!  Personligen så tycker jag att de här är godare än orginalet.
Jag lovar det går inte att bara ta en..

Ingredienser:

1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl strösocker
7-8 dl cornflakes
1 dl kokos
2 tsk vaniljsocker

200g mörk blockchoklad

Gör så här:
Smält jordnötssmör, sirap och strösocker i en kastrull. Häll sedan ner den smälta blandningen tillsammans med cornflakes, kokos och vaniljsocker i en bunke och vispa ihop det med en elvisp. När det är blandat så häller du upp det på en plåt med kant och plattar ut smeten till en tunn kaka. Smält sedan chokladen och bred ut den över kakan. När allt är klart så ställer du in plåten i kylen för att svalna och när chokladen har stelnat så är det bara att skära upp i bitar.

Super enkelt!

OBS! Innehåller jordnötter om det var någon som inte förstod det!


Smeten..


..med choklad


Färdig att mumsa i sig!


Choklad- och nougattårta

Ägglikören kan bytas ut mot chokladlikör om man vill ha en riktigt chokladig tårta.

Till 8-10 bitar (1 tårta)
50 g mörk choklad (70%)
100 g smör
½ dl mjölk
½ dl vispgrädde
½ dl kakao
2 ägg
1 dl strösocker
½ dl brun farin
1 ½ tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
2 msk espressokaffe
2 msk ägglikör
2/3 paket mjuk nougat (à 250g Odense)
1 dl vispgrädde

Glasyr:
1/3 paket mjuk nougat (à 250g Odense)
50 g mörk choklad (70%)

Tillbehör:
vispad grädde

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv chokladen. Smält smöret tillsammans med grädde, mjölk och kakao. Låt svalna.
2. Vispa ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten tillsammans med den rivna chokladen.
4. Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt kallna. Dela kakan i 2 bottnar.
5. Fyllning: Blanda samman espressokaffe med likör och pensla blandningen på tårtbottnarna.
6. Smält nougaten i en kastrull eller i mikrovågsugn. Vispa grädden. Blanda samman när nougaten svalnat. Bred ut fyllningen mellan tårtbottnarna.
7. Glasyr: Smält nougat och choklad till glasyren och låt kallna. Bred ut glasyren försiktigt över kakan så att den inte rinner av.

Servera med den vispade grädden

Tips

Jag testade att byta ut ägglikören mot 1msk apelsin cointreau, eftersom vi inte hade någon ägglikör eller chokladlikör.
Men jag kan säga att resultatet blev super gott ändå med en liten svag smak av apelsin! :)
 

Ett lov med andra bullar

Nu är det snart påsklov och det har jag laddat med lite nya recept! Jag och en kompis fastnade typ i kopieringsmaskinen på skolan i full färd att kopiera recept ur tidningar. Så vi får hoppas på lite smaskigt bak på lovet och att jag hinner att testa lite nytt som jag kan lägga upp här :)

RSS 2.0