Låt fantasin flöda!

Sluta upp med den där tråkiga jag-läser-efter-receptet stilen! Våga testa nytt!
Byt formar, häll i karamellfärg, byt ut några ingredienser..

Några inlägg längre ner så har jag ett recept på maränger och jag älskar att mixa och trixa med det receptet!
Det är super enkelt!
I det receptet har jag gjort spöken, men jag har även gjort maränger som jag har blandat i smält choklad, röd karamellfärg och pepparmyntsolja (polkagris maräng) och idag, mina damer och herrar, så har jag gjort maränger med kaffe i!

Visst blir det fel ibland men vadå? Man måste ju få testa och om inte annat så har man lärt sig hur man ska göra tills nästa gång!

Det är bara Din fantasi som sätter Dina gränser ;)


Banankaka

Om jag ska äta en banan då ska den vara hård och ha grönt skal. Jag skulle aldrig stoppa i mig en sån där banan som har gult skal och bruna fläckar. En sån där som är helt mjuk och mosig. Usch!


Men vet ni vad som är perfekt med just sådana bananer? Med det här enkla receptet fixar du hur lätt som helst super gott fikabröd till kaffet!


Ingredienser:

100g margarin

3 dl socker

2 ägg

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk ingefära

2 tsk kanel

2 bananer

½ dl kallt kaffe


Gör så här:

1. Vispa margarinet och sockret poröst. Tillsätt ett ägg i taget.

2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en separat skål. Häll sedan i det i smeten.

3. Mosa bananerna och tillsätt dem och kaffet i smeten.

4. Smörj och bröa en passande form och häll i smeten.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, i 1 timme.

     Låt kallna.

OBS! På bilderna har jag gjort dubbelt!



Påminner om sockerkaka till utseedet.


RSS 2.0