Chokladfjärilar

Ingredienser till muffins:
125 g margarin, rumstempererat
1 1/4 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk kakaopulver
25 g mörk choklad, smält (4 rutor Marabou)

Ingredienser till fyllning:
85 g osaltat smör, rumstempererat
3 3/4 dl florsocker
25 g mörk choklad, smält
Några droppar apelsin cointreau eller rivet skal från apelsin efter smak (Jag hade i både och men det kan uteslutas helt om man vill det).

Lite florsocker att pudra över kakorna.



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg 12 pappersformar i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
2. Häll margarin, socker, mjöl, ägg och kakao i en bunke och vispa smeten slät med elvisp.
3. Vispa ner den smälta chokladen och skedaa därefter upp smeten i pappersformarna så att de fylls till 3/4.
4. Grädda muffinsarna i 15 min i mitten av ugnen. Låt svalna.
5. Gör fyllningen genom att lägga smöret i en bunke och rör det luftigt. Sikta i florsockret och rör blandningen slät.
6. Tillsätt den smälta chokladen och cointreaun/apelsinskalet. Blanda väl.
7. När kakorna har svalnat, ta en kniv och skär en cirkel av toppen på varje kaka. Dela cirklarna på mitten så att du får två halvor.
8. Bred eller spritsa lite smörkräm på varje kaka och tryck ner båda halvorna i en vinkel som får dem att likna fjärilsvingar.
9. Pudra lite florsocker och servera.


Lycka till!


Kommentarer
Postat av: bevemyrs blogg

oj, oj, oj, det där ser verkligen jääättegott och lyxigt ut!!



Fin blogg du har!!! / Karin

2009-11-04 @ 18:51:48
URL: http://bevemyrs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0