Williamstårta

Ojojoj här ska ni få se hur duktig jag är på paint!

Nej, men så här var det:
Jag fick förfrågan om jag kunde berätta vad en williamstårta innehåller och hur den ser ut.



En Williamstårta har:

Ljusa bottnar
Vaniljkräm
i det nedersta lagret
En kupol med grädde, blandat med hackade konserverade päron. Innehåller även lite grönkaramellfärg och/eller lite päronessens för att få fram rätt färg och smak.

Sen stryker man upp hela tårtan med grädde
Klär den i marsipan och sen har man på smält mörk tryffel över hela tårtan!
Nere på kanterna har man på lite hyvlad, rostad mandel och så dekorerar man med blomma och blad.


Jag hittade en bild på google

Den här bilden är lånad från stigscafe.se


Självklart kan tårtan variera i utseende, smak och innehåll beronde på vart man köper tårtan. Tex där jag praktiserar har dom en marängbotten i också och nu när jag googlade efter bild på tårtan så dök det upp något ställe som hade päronvaniljkräm i botten.


Trevlig helg på er!

Kram Matilda


Tårta med Byggare Bob

Förra helgen fyllde William 2 år och han ville ha en tårta med Byggare Bob.

Jag hade många bra bilder på mobilen men tyvärr så hittar jag inte sladden så att jag kan föra in dem på datorn :(
Vilken tur att mamma tog bilder med sin kamera så att jag kan visa er ändå!




Den blev godkänd av William, hoppas att den blir det av er med :)



 


Vill du kolla alla mina tårtor? Klicka HÄR!


Imorgon..

..bär det av mot Stockholm med alla kockar och bagare på skolan. Vi ska nämligen på Gastro Nord mässan och det ska bli SKIT KUL rent utsagt!

Jag har suttit och kika runt lite på hemsidan (Klicka Här) och sett att det ska vara bland annat en chokladskulpturtävling, Tema: Känd byggnad i Stockholm, Swedish Latte Art, Pizza SM och massa mer!

Det ska bli så himla kul!!!



Har hört att det har varit riktigt uppskattat under tidigare år, både av lärare och elever.

Kram Från En Glad Matilda




Lillebrors glass

Ingredienser
500g yoghurt
1 ½ dl grädde
½ dl florsocker
90g krossade kakor
90g hackad choklad
60g mini marshmallows

självklart kan du göra egna smaskiga kombinationer, tex använda smaksatt yoghurt, hälla i andra godisar osv


GÖR SÅ HÄR:
Vispa grädden tillsammans med florsockret.  Blanda försiktigt i yoghurten, kakorna, chokladen och marshmallowsen. Häll i en form och ställ i frysen i 2 timmar. Ta sedan ut den och blanda (för att inte få iskristaller) och ställ sedan in den i frysen i 2 timmar igen.

Supergod med lite chokladsås till!


LYCKA TILL!



APU

(APU = Arbetsplatsförlagd utbildning. Som paro ungefär)

Just nu ligger APU:n några dagar varje vecka fram tills det att jag reser till Frankrike. Jag praktiserar på ett bageri/konditori och har verkligen super kul! Tiderna är däremot lite annorlunda mot vad jag är van vid, börjar 00.30 och slutar när många av er åker till skolan/jobbet, så därför blir det lite dåligt med bakning här i bloggen eftersom jag sover hela dagarna...

Men som sagt jag har jätte kul och trivs som fisken i vatten så jag klagar inte :)

Fler tårtor kommer upp här i bloggen snart. Den första kommer att dyka upp nästa vecka så jag hoppas att ni står ut och inte lämnar mig här. För jag har minsann INTE slutat blogga och jag kommer absolut INTE att göra det heller!


Ha det bäst ute i vårsolen!


Kram Matilda


En tårta till Lisa

Jag gjorde en tårta till min vän Lisa som har fyllt år




Vill du kolla alla mina tårtor? Klicka HÄR!


Yoghurtbröd

ca 12st (beroende på storlek)


Ingredienser:
4 dl havregryn
10 dl dinkelmjöl
2 dl pumpafrön
2 dl russin
2 dl grovt hackade valnötter
4 tsk bikarbonat
4 nypor havssalt
8 dl naturell yoghurt
2 rivna äpplen
6 msk honung



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, dinkelmjöl, pumpafrön, russin, nötter, bikarbonat och salt.
3. Rör ner yoghurten, äpplena och honungen.
4. Klicka smeten i formarna och grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter.



Tårta till Helen






Vill du kolla alla mina tårtor? Klicka HÄR!


Mumsig efterrätt i choklad

Bjöd familjen på en efterrätt som blev mycket uppskattad!



SÅ HÄR GÖR DU:
Dekorera en tallrikarna med lite smält choklad


Pensla bullformar med smält choklad.
Det räcker inte att bara pensla en gång utan du måste pensla flera gånger så att det blir tjocka kanter annars går kanterna sönder när du tar bort pappret.


När formarna har stelnat så pillar du bort pappret och fyller dom med valfri fyllning (jag valde mörk chokladmousse med hackad vit choklad i).

Sen hyvlade jag lite vit choklad över "bakelserna" och så spritsade jag dekorationer i vit choklad som jag stack ner i frukten och moussen!

Jag serverade efterrätten ihop med mango, blåbär och hallon.

MUMS säger jag bara!


RSS 2.0