Lemon Curd

3 citroner, saft och finrivet skal
50g smör
2 dl socker
2 ägg
2 äggulor


Gör så här:

1.
Blanda citronsaft, citronskal, smör och socker i en rostfri kastrull, smält allt på låg värme.
Sila av och häll tillbaka i kastrullen.

2.
Vispa ihop ägg och äggulor lätt. Häll ner äggen i den ljummna blandingen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills den tjocknar.

3.
Häll snabbt upp curden i en kall bunke så att den inte tjocknar ytterligare, eller  kyl hastigt ner kastrullbottnen i ett iskallt vattenbad.

4.
Sila ytterligare en gång. Låt Lemon Curden kallna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0