Lemon Curd
3 citroner, saft och finrivet skal
50g smör
2 dl socker
2 ägg
2 äggulor
Gör så här:
1.
Blanda citronsaft, citronskal, smör och socker i en rostfri kastrull, smält allt på låg värme.
Sila av och häll tillbaka i kastrullen.
2.
Vispa ihop ägg och äggulor lätt. Häll ner äggen i den ljummna blandingen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills den tjocknar.
3.
Häll snabbt upp curden i en kall bunke så att den inte tjocknar ytterligare, eller kyl hastigt ner kastrullbottnen i ett iskallt vattenbad.
4.
Sila ytterligare en gång. Låt Lemon Curden kallna.
50g smör
2 dl socker
2 ägg
2 äggulor
Gör så här:
1.
Blanda citronsaft, citronskal, smör och socker i en rostfri kastrull, smält allt på låg värme.
Sila av och häll tillbaka i kastrullen.
2.
Vispa ihop ägg och äggulor lätt. Häll ner äggen i den ljummna blandingen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills den tjocknar.
3.
Häll snabbt upp curden i en kall bunke så att den inte tjocknar ytterligare, eller kyl hastigt ner kastrullbottnen i ett iskallt vattenbad.
4.
Sila ytterligare en gång. Låt Lemon Curden kallna.
Kommentarer
Trackback