Laxpytt med örtkräm

Super gott och kommer att bli en succé på borden i sommar!

4 personer

4 råa potatisar
4 morötter
1 rödlök
100g sockerärtor
300g kallrökt lax
salt
peppar

smör eller margarin till stekning

Örtkräm
2 dl kesella 10%
3 msk frysta provensalska örter
1 pressad vitlöksklyfta
½ citron, rivet skal


Gör då här:
1. Börja med att blanda alla ingredienserna till örtkrämen. Låt den stå och dra under tiden som du gör pytten.
2. Tvätta, skala och skär potatisar och morötter 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan tvärs över så att du får tärningar 1x1 cm.
3. Skala löken och hacka den så att det blir lite grövre bitar.
4. Skär sockerärtorna i strimlor.
5. Strimla laxen och skär i små tärningar.
6. Hetta upp smöret i en stor stekpanna tills det blivit guldbrunt.
7. Råstek potatis och morötter på svag värme tills de mjuknar, ca 10-15 minuter.  
8. Blanda i rödlöken och de strimlade sockerärtorna.
9. Tillsätt laxen till grönsaksfräset och låt allt bli varmt.
      Salta och peppra
10. Servera laxpytten med örtkrämen

Tips skär några klyfter av citronen och servera till. Super gott att klämma ut lite citronsaft över pytten!

Tänk också på att blandningen ska se bra ut! Ser det ut som det räcker med morötter ha då inte i mer, det ska se ut som att det är lika mycket av varje. Jag hoppas att du vet att man äter med ögonen också?



Kommentarer
Postat av: joss

Men Tilda!!!! MAn blir bara hungrig av att titta i din blogg :( <3

2009-06-17 @ 08:45:34
URL: http://readablethoughts.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0