Födelsedagstårta till Nettan!

 
 
 

 

Vill du kolla alla mina tårtor? Klicka HÄR!


Tips till julens knäck!

Nu när det börjar bli dags för julbak så tänkte jag tipsa om temperaturer för att få till den perfekta knäcken.
 
 
Vid 120-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt.
Vid 140-145°C får man hårda kolor med lite seg mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.
 
Rekommenderar att temperera smeten för bästa resultat.
 
Men om man ej har tillgång till termometer så kan man självklart göra ett kulprov genom att droppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Kan du sedan forma smeten till en kula så är smeten färdig.
 
 
Mammas knäck fick falla offer för kameran!
 
 

Kram Matilda
 
 

 
 

Jordnöt- och mjölkchokladpaj

Blev tipsad om denna fantastiska paj. Måste provas om man nu inte råkar vara nötallergiker förstås!
 
Ingredienser:
 
Pajdeg

200g jordnötssmör
50g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl ljust muscovadosocker
 
Mousse
 
200g mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
 
Till dekoration
 
Mörk choklad
 
 
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt stå i kyl 30min.
Grädda pajskalet i 180 grader, 20 min. Låt pajskalet svalna helt innan du börjar med moussen.
 
Smält mjölkchokladen och låt den svalna något innan du rör ner äggulorna ett i taget. Blanda i jordnötssmöret och blanda till en jämnsmet.
Vispa grädde och vaniljsocker till "yoghurt-konsistens". Blanda i lite grädde åt gången i chokladkrämen. När allt är blandat så häller du moussen i pajskalet och ställer sedan i kylen.
 
 
TIPS!
Ju längre den får stå i kylen, desto godare! Rekommenderar att man gör dagen innan den ska severas. 
Vid servering hacka eller ringla smält choklad.
 
 
 
 
Ruskigt förbaskat gott!!!!!!!
 
 
 
 
 

Lillebror är i farten igen!

Haft lillebror på besök igen och precis som vanligt så vill han baka ;)
 
Den här gången ville han baka mini cupcakes där han fick spritsa och kladda precis som han själv ville.
Han är ruskigt duktig måste jag säga!
 
Här får ni se lite bilder på resultatet
 
Citron/Lakrits
 
Choklad
 
 
Kram Matilda
 
 
 

 
 
 

RSS 2.0