PollyHjärtan

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 dl gräddfil
skal av 1 citron
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse polly

1
. Smält smöret och tillsätt gräddfil och rivet citronskal.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Rör ner den ljumma vätskan.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Stick ner några polly i varje form.

Stora muffins: grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter
Små muffins: grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 minuter


Själv gjorde jag i en muffinsform som är formade till små hjärtan och då finns det inga pappersformar att lägga i. Men så länge formen är i teflon så är det bara att hälla i smeten i formen som den är. Det bränner inte fast, men var noga med att låta muffinsen svalna innan du vänder upp och ner på formen annars så är risken att de går sönder!

Receptet kommer från boken Leila Lindholm - a pice of cake men heter då endast pollymuffins


LYCKA TILL !









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0