Semifreddotårta
Är du med i viktväktarna så kan jag säga tack och hej på en gång! För er andra som bara ääääälskar att frossa så kommer här ett recept på en riktig glassbomb.
Till 12 bitar:
100 g mandelspån
½ påse maränger
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk nutella (4oo g)
O'hoj chokladsås
1 marängbotten (köpt)
Gör så här:
1. Rosta mandeln i en torr stekpanna, låt den kallna. Dela marängerna på mitten.
2. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är helt rena. Vispa vitorna och 1 msk socker till ett fast skum.
3. Vispa äggulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
4. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, de krossade marängerna och 2/3 av mandeln (spara resten till garnering).
5. Ringla ner rumstempererad nutella så att det blir som ränder i smeten.
6. Lägg marängbottnen i en 24 cm form med löstagbar kant och fyll upp med smeten.
7. Frys tårtan i minst 4 timmar så att den är "halvfryst" och servera den då. Eller så låter du den stå längre och fryser den helt, men ställer fram den en liten stund innan servering så att den mjuknar lite och får en krämig smak.
8. Toppa den med ringlad chokladsås och rostade mandelspån.
Till 12 bitar:
100 g mandelspån
½ påse maränger
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk nutella (4oo g)
O'hoj chokladsås
1 marängbotten (köpt)
Gör så här:
1. Rosta mandeln i en torr stekpanna, låt den kallna. Dela marängerna på mitten.
2. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är helt rena. Vispa vitorna och 1 msk socker till ett fast skum.
3. Vispa äggulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
4. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, de krossade marängerna och 2/3 av mandeln (spara resten till garnering).
5. Ringla ner rumstempererad nutella så att det blir som ränder i smeten.
6. Lägg marängbottnen i en 24 cm form med löstagbar kant och fyll upp med smeten.
7. Frys tårtan i minst 4 timmar så att den är "halvfryst" och servera den då. Eller så låter du den stå längre och fryser den helt, men ställer fram den en liten stund innan servering så att den mjuknar lite och får en krämig smak.
8. Toppa den med ringlad chokladsås och rostade mandelspån.
Kommentarer
Trackback