Recept på sockerdekor

Här kommer receptet på sockerlagen som jag använde till sockerdekoren på TÅRTAN

Ingredienser:

5 msk vatten
1 tub glykos (finns att köpa på apoteket)
1 dl socker
1 droppe karamellfärg


1. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och rita ut en cirkel lika stor som tårtan.
2. Koka upp vatten, glykos, socker och färg i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka till en seg lag. Använd gärna en sockertermometer, temperaturen bör vara 155- 170 grader.
4. Ta bort kastrullen från plattan och gör mönster med skeden i cirkeln på bakplåtspappret.
5. Låt stelna och lossa sedan försiktigt.

Lycka till!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0