Semlor

Ingen har väl glömt att det är Fettisdagen imorgon? Ne trodde inte det!

Här får ni ett recept så att ni kan göra era egna smarriga semlor.

Ingredienser:
100 g margarin, rumstempererat
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
knappt 1 liter vetemjöl

1 ägg till pensling

Fyllning:
Grädde
Vaniljkräm, Mandelmassa eller godast av allt; blandat!

Dekoration:
Florsocker


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader (200 grader, varmluft).
2. Smält margarin, häll i mjölken och värm till 37 grader.
3. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölkblandningen, salt, socker och ägg. Blanda i hjorthornssalt och mjöl efter han och arbeta degen smidig och blank.
4. Låt jäsa i 30 min.
5. Knåda degen ytterligare på ett bakbord och baka ut runda bullar, ca 12-15 st. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa väl.
6. Låt bullarna kallna.



7.
Klipp ut trekantiga lock.



8. Blanda iordning fyllningarna till semlorna. Här hemma ska alla ha olika, antingen ska det vara mandelmassa eller vaniljkräm eller blandat.

För att få kletig fyllning med mandelmassa brukar jag hyvla mandelmassa och tillsätta några droppar mjölk/grädde och blanda ihop med  en gaffel.



9. Fyll groparna i semlorna med fyllning. Vispa grädde och fyll i en spritspåse med krusig tyll.
10. Spritsa på grädden på semlorna.
11. Tryck på alla lock och pudra med florsocker.





Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Anonym

BRA

2010-02-18 @ 19:00:47
Postat av: Helena Ljunggren

jättefina semlor, ser supergoda ut :)

2010-02-23 @ 09:14:33
URL: http://www.helenaljunggren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0