Knäckig rabarberpaj
Den här rabarber pajen är nog den godaste jag ätit. Inte alls så där ruskigt sur som en rabarberpaj har förmåga att bli.
Ingredienser:
500g rabarber i bitar (lätt sockrade och blandade med lite potatismjöl då den drar åt sig en del av vätskan)
2 dl havregryn
2 dl socker
1,8 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
Servera med vaniljglass!
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Smält smör, socker och sirap i en kastrull. Tillsätt dom torra ingredienserna. Lägg rabarberna i en ungssäker form och bred på smeten över rabarberna.
Grädda pajen i 150grader, mitt i ugnen, 40-50 minuter (tills den har fått färg).
Servera med vaniljglass!


Kommentarer
Trackback