Jordnöt- och mjölkchokladpaj
Blev tipsad om denna fantastiska paj. Måste provas om man nu inte råkar vara nötallergiker förstås!
Ingredienser:
Pajdeg
200g jordnötssmör
50g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl ljust muscovadosocker
Mousse
200g mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Till dekoration
Mörk choklad
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt stå i kyl 30min.
Grädda pajskalet i 180 grader, 20 min. Låt pajskalet svalna helt innan du börjar med moussen.
Smält mjölkchokladen och låt den svalna något innan du rör ner äggulorna ett i taget. Blanda i jordnötssmöret och blanda till en jämnsmet.
Vispa grädde och vaniljsocker till "yoghurt-konsistens". Blanda i lite grädde åt gången i chokladkrämen. När allt är blandat så häller du moussen i pajskalet och ställer sedan i kylen.
TIPS!
Ju längre den får stå i kylen, desto godare! Rekommenderar att man gör dagen innan den ska severas.
Vid servering hacka eller ringla smält choklad.
Kommentarer
Trackback