Mangoyoghurtglass

Ingredienser:
1 gelatinblad
½ dl vatten
3 1/4 dl socker
40g glykos
½ dl matyoghurt
3 dl mangopuré (mixad mango eller barnmatsburk)

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet 5 min i en skål med kallt vatten.
Häll vatten, socker och glykos i en kastrull och koka upp till en sockerlag. Dra bort lagen från värmen och låt den stå ett par minuter och svalna lite.
Ta upp gelatinbladet och smält ner det i den varma sockerlagen. Låt lagen svalna helt.
Tillsätt matyoghurt och mangopuré.

Kör i glassmaskin.




Ruskigt god glass, men tyvärr har jag ingen bild att visa er den här gången :(



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0