Tårta till Susann
Har nyss gjort mig av med en tårta till Susann. Hela tårtan fick gå i blått och vitt, lite vinterkänsla på det hela. Fick veta när den hämtades att hennes favorit färg var tydligen ljusblå!
Tårtan innehöll chokladbottnar, hallongrädde och chokladmousse.
Vill du kolla alla mina tårtor? Klicka HÄR!
Tävla om ett decemberpaket hos Odense
Genom att anmäla dig till Odenses nyhetsbrev så är du med och tävlar om ett decemberpaket. Det lottas ut ett decemberpaket varje dag fram till julafton.
Paketet innehåller:
1 Odense Mandelmassa Grand Cru (65% mandlar) 300g1 Odense Mandelmassa Ekologisk (55% mandlar) 200g
1 Odense Mandelmassa 50/50 (50% mandlar) 200g
1 Odense Figurmarcipan grön med päronsmak 200g
1 Odense Figurmarcipan rosa med jordgubbssmak 200g
1 Odense Nougat 250g
1 Odense Vit choklad 200g
1 Odense Mörk choklad (70% kakao) 200g
1 Odense Dessertsås Vit choklad 230g
+ ett urval av våra mest inspirerande receptfoldrar
ANMÄL DIG HÄR OCH NU!
Bilden är lånad från http://www.odense-marcipan.se/
Tårta till 16 årig tjej
Den här tårtan är till en tjej som fyller 16 år idag och då är det väl ganska självklart att man ska få en sweet sixteen tårta?
Tårtan innehåller chokladbottnar, päron- och aftereightmousse.
Grattis på dig! :D
Vill du kolla alla mina tårtor? Klicka HÄR!
Pepparkakstomtar
Kanske vore något till de kommande helgernas julbak? :)
Öppet Hus på skolan
Det kom väldigt mycket folk och det såldes pepparkakor, lussekatter, chokladpraliner, marsipanfigurer och mycket mer!
Här får ni lite bilder från våran masstillverkning av pepparkakstomtar :)
Fotbollstårta till en fotbollskille
Så jag hoppas att alla kunde äta av tårtan :)
Tårtan innehöll chokladbottnar, päronmousse och aftereightmousse. Mums!
Vill du kolla alla mina tårtor? Klicka HÄR!
Recept på sockerdekor
Här kommer receptet på sockerlagen som jag använde till sockerdekoren på TÅRTAN
Ingredienser:
5 msk vatten
1 tub glykos (finns att köpa på apoteket)
1 dl socker
1 droppe karamellfärg
1. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och rita ut en cirkel lika stor som tårtan.
2. Koka upp vatten, glykos, socker och färg i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka till en seg lag. Använd gärna en sockertermometer, temperaturen bör vara 155- 170 grader.
4. Ta bort kastrullen från plattan och gör mönster med skeden i cirkeln på bakplåtspappret.
5. Låt stelna och lossa sedan försiktigt.
Lycka till!
Recept på modelleringschoklad
Ingredienser:
200 g mörk choklad (Marabou passar utmärkt)
1 dl sirap
ca 100 g sugerpaste
Gör så här:
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Häll i den smälta chokladen i en bunke tillsammans med sirapen.
3. Blanda med en slickepott och ställ svalt.
4. När blandningen har stelnat något, knådar du ihop den tillsammans med sugerpasten.
Sen är den färdig att användas.
Lycka till!
En tårta till Lotta!
Den innehåller chokladbottnar, pärongrädde och vaniljkräm. Tårtan fick inte ha någon marsipan, så istället har jag täckt den med modelleringschoklad (recept kommer senare) och en sockerdekor (recept kommer senare).
Tårtor till 90 års kalas
I veckan gjorde jag två tårtor till ett 90 års kalas. Tårtorna blev mycket uppskattade och det värmer massor att få höra!
Fars Dag
Har gjort en tårta till fars dag. Den var dock inte till min egna far utan till en annan pappa som jag hoppas kommer att uppskatta den!
Du kan kika på alla mina tårtor HÄR.
Tobleronemousse
Har ett recept på en tobleronemousse som jag en längre tid har varit sugen på att testa. Så nu ikväll, bara hux flux, kom jag på att jag skulle göra den som efterrätt.
Mmmm, så god den blev!
Hade gärna haft lite mer frukt till, men kommer man på någonting hux flux så får man nöja sig med det man har. I mitt fall så fick jag nöja mig med jordgubbar från igår så jag ska inte klaga :)
Här kommer receptet till dig som är sugen på att testa!
Ingredienser:
[ca 6 portioner.]
300 g toblerone
2 ägg
3 dl grädde
Gör så här:
1. Hacka tobleronen och lägg i en skål. Placera skålen över ett hett vattenbad.
2. Smält tobleronen och rör om lite då och då.
3. Vispa sönder äggen lite lätt.
4. När tobleronen har smält, tar du bort skålen från vattenbadet och rör ner äggen. Låt svalna.
5. Vispa grädden och vänd ner i tobleronemassan försiktigt så att det inte skär sig.
6. Lägg upp i glas eller skålar och ställ kallt tills moussen har stelnat.
7. Dekorera med frukt och servera!
Lycka till!
Tips! Servera med frukt så att det bryter av lite. Har du bara tobleronemoussen så blir det lite för mycket eller vad man ska säga.
Kakmonstret käkar upp GOOGLE
Kan inte google se ut så här varje dag? Det känns som att det här med kakmonstret passade mig perfekt ;)
Är jag glad eller är jag GLAAAD?!
1. Frankrike
2. Italien
3. England
OCH VET NI VAD?!!!!! Jag fick en plats till FRANKRIKE! Mitt första handsval!!
Så i maj bär det av, 3 veckor i Frankrike!
Förlåt det blir väldigt mycket utropstecken men jag kan verkligen inte beskriva hur glad jag är!!! :D
Chokladfjärilar
Ingredienser till muffins:
125 g margarin, rumstempererat
1 1/4 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk kakaopulver
25 g mörk choklad, smält (4 rutor Marabou)
Ingredienser till fyllning:
85 g osaltat smör, rumstempererat
3 3/4 dl florsocker
25 g mörk choklad, smält
Några droppar apelsin cointreau eller rivet skal från apelsin efter smak (Jag hade i både och men det kan uteslutas helt om man vill det).
Lite florsocker att pudra över kakorna.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg 12 pappersformar i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
2. Häll margarin, socker, mjöl, ägg och kakao i en bunke och vispa smeten slät med elvisp.
3. Vispa ner den smälta chokladen och skedaa därefter upp smeten i pappersformarna så att de fylls till 3/4.
4. Grädda muffinsarna i 15 min i mitten av ugnen. Låt svalna.
5. Gör fyllningen genom att lägga smöret i en bunke och rör det luftigt. Sikta i florsockret och rör blandningen slät.
6. Tillsätt den smälta chokladen och cointreaun/apelsinskalet. Blanda väl.
7. När kakorna har svalnat, ta en kniv och skär en cirkel av toppen på varje kaka. Dela cirklarna på mitten så att du får två halvor.
8. Bred eller spritsa lite smörkräm på varje kaka och tryck ner båda halvorna i en vinkel som får dem att likna fjärilsvingar.
9. Pudra lite florsocker och servera.
Lycka till!
Jag har..
..bränt choklad i mikron när jag skulle smälta den (trodde nästan mikron skulle börja brinna, men den turen hade jag inte).
..fått 50 kakor på en plåt att bli 1 kaka.
..jag har bränt spagetti i en kastrull full med vatten.
..jag har bakat en kaka som jag brände i ugnen, men när jag tog ut den så var den fortfarande flytande.
Visst är det skönt att höra att alla kan göra fel ibland? ;)
Vet du inte vart du ska placera plåten i ugnen?
Placering i ugnen varierar beroende på vad du ska baka. Ibland anges detta i receptet. Annars kan man följa denna regel:
Bullar - mitt i ugnen
Stora vetelängder eller Bröd - nedersta falsen i ugnen
Scones - mitt i ugnen
Muffins - mitt i ugnen
Rulltårtor - mitt i ugnen
Småkakor - mitt i ugnen
Mjuka kakor - nedersta falsen i ugnen
Källa: Baktips.se
JAg? slö? naaeej..
Jo då. Jag är allt en slö litten donna jag...