Min nya amerikanska kärlek!
Denna goding fick jag av min moster när hon kom hem från USA. Den har varit oanvänd och inplastad (har inte ens vågat pilla på den) fram tills idag!
Men idag bestämde jag mig för att prova den och jag säger bara wooooooow vilken grej!!!!
Mitt "Cookie Press and Decorating Set" kommer inte att få en lugn stund framöver.
Påskägg!
Om man är på gränsen till Norge kan man hitta godsaker från Norge! Mumms
Nytt tillskott till köket!
Chokladbollar - Chokladkolakakor - Kokostoppar
Det behöver inte vara så avancerat alla gånger utan ibland är det allra enkalste också det som är allra godast.
Här får ni tre snabba!
C H O K L A D B O L L A R
100g smör
1 ½ dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk starkt kaffe
5 dl havregryn
Dekoration: Pärlsocker, kokos
Blanda ingredienserna. Rulla smeten till bollar och rulla dom sedan i kokos eller pärlsocker.
C H O K L A D K O L A K A K O R
100g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser och rulla ut till två längder. Placera längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till. Grädda i 175 grader i 10 min.
K O K O S T O P P A R
50g smör
2 ägg
1 dl socker
200g kokosflingor
Vispa ägg och socker. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Låt stå i 10 min. Klicka sedan ut små kakor på en plåt med hjälp av två skedar. Grädda i 175 grader ca 10-15 min, beroende på storlek.
Tips! Ringla eller doppa topparna i choklad när dom har svalnat.
Påsktårta
Kalas För Sambon
..och en favorit i repris! Hallon-Citron-Maräng Paj
Hallon-Citron-Maräng-Paj
Gör så här:
Pajdeg
Lemon Curd
Italiensk maräng
1.
Klä pajformen med pajdegen, nagga och fyll den till hälften med lemon curd
2.
Fyll pajen med hallon. Jag använde mig av frysta
3.
In med pajen i ugnen och grädda i 175 grader, runt 30 min.
4.
Låt pajen svalna. Spritsa på marängen och bränn av den med en brännare. Dekorera, tex med färska hallon och citronmeliss.
Servera pajen med vaniljglass!
Lemon Curd
50g smör
2 dl socker
2 ägg
2 äggulor
Gör så här:
1.
Blanda citronsaft, citronskal, smör och socker i en rostfri kastrull, smält allt på låg värme.
Sila av och häll tillbaka i kastrullen.
2.
Vispa ihop ägg och äggulor lätt. Häll ner äggen i den ljummna blandingen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills den tjocknar.
3.
Häll snabbt upp curden i en kall bunke så att den inte tjocknar ytterligare, eller kyl hastigt ner kastrullbottnen i ett iskallt vattenbad.
4.
Sila ytterligare en gång. Låt Lemon Curden kallna.
Italiensk maräng
240g strösocker
80g vatten
120 äggvita
24g strösocker
Gör så här:
1.
Koka upp första mängden socker med vattnet till 120-125 grader.
2.
Börja vispa äggvita och den andra delen med socker när sockerlagen är 110-115 grader.
3.
När socker lagen har nått temperaturen 120-125 grader, häll den i en tunn stråle i den vispande marängen.
4.
Vispa snabbt någon minut och låt sedan marängen gå på låg växel tills den svalnat.
Om du inte får använding för all maräng vid ett och samma tillfälle så kan du frysa in resten av marängen och använda den vid ett annat tillfälle.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blanda till en "geggig" deg
Ä.N.T.L.I.G.E.N
Äntligen har jag fixat in alla bilder på datorn!
Nu ska det bara göras inlägg av alla till bloggen också....hm...
Kram
Matilda