Tack-För-Räkorna-Cupcakes
En dag i sommras kom en granne över med färska räkor. Det var så mycket räkor att vi frossade till både frukost, middag och kväll! ;)
Som tack för räkorna bakade jag och min mamma cupcakes till grannen.
Dom färska räkorna, MUMS!
Chokladmuffins med dumle, toppat med chokladfrosting
Blåbär- o hallonmuffins, toppat med vitchokladfrosting
Kram
Matilda
Blåbärscupcakes med vitchokladfrosting
Tårta till Karina
Knäckig rabarberpaj
Den här rabarber pajen är nog den godaste jag ätit. Inte alls så där ruskigt sur som en rabarberpaj har förmåga att bli.
Ingredienser:
500g rabarber i bitar (lätt sockrade och blandade med lite potatismjöl då den drar åt sig en del av vätskan)
2 dl havregryn
2 dl socker
1,8 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
Servera med vaniljglass!
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Smält smör, socker och sirap i en kastrull. Tillsätt dom torra ingredienserna. Lägg rabarberna i en ungssäker form och bred på smeten över rabarberna.
Grädda pajen i 150grader, mitt i ugnen, 40-50 minuter (tills den har fått färg).
Servera med vaniljglass!
Rabarber och fläder cupcakes
Hittat det här receptet på en jätte mysig blogg som jag följer: http://muzicmecupcake.blogg.se/
Lagomt syrliga och perfekta som fika i sommar!
Ingredienser:
Muffins
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ dl mjölk
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
rabarber skuren i små bitar efter smak
Frosting
280g smör
400g florsocker
6 msk flädersaft (koncentrerad)
Gör så här:
Muffins
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk. Blanda i rabarberna och klicka smeten i formar. Jag använde mig av små formar så att det blev mini cupcakes.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 15 min. Låt svalna.
Frosting
Blanda smör, florsocker och flädersaft tills det blir mjukt och fluffigt. Tillsätt eventuellt lite grön karamellfärg och spritsa sedan på dina cupcakes.